søndag 23. januar 2011

Kontroll på kameraet…

Har du noen gang hatt et bilde i hodet av hvordan du vil bildene som du tar skal bli, men når du knipser i vei så kommer de ikke engang i nærheten av hva du hadde forestilt deg? Der har dere meg i hvertfall, og dette gjelder spesielt når jeg skal ta nærbilder. Ikke kan jeg skylde på kameraet mitt heller, for det er splitter nytt og stappa med forskjellige funksjoner. Jeg har innsett at det er nettop der problemet ligger, alle disse knappene som jeg overhodet ikke har forstått meg på. Men Nib kom med et godt råd, få kontroll over kameraet! Så jeg har lest rådene i fra dem, og slik blitt bedre kjent med de manuelle funksjonene på kameraet mitt.
P1013557
Det jeg har savna mest, er å kunne ta nærbilder med bakgrunnen ut av fokus. Jeg har jo fått til å ta slike bilder tidligere, men da med fullt dagslys og en stor dose flaks. Jeg har ALDRI drista meg inn på manuelle funksjoner på kameraet. Men nå har jeg prøvd meg frem, og helt klart, det er en stor fordel å kunne tilpasse bildene etter sitt eget ønske.
Disse bildene som dere ser her viser hvordan jeg har eksperimentert med hvitbalanse, blenderåpning og iso. Jeg føler meg fortsatt på gyngende grunn, men nå vet jeg i hvertfall hva de forskjellige funksjonene gjør med et bilde. Jeg ville aldri fått det til uten så god beskrivelse i fra Nib.
P1013550
Bildet over er pulver til melkebad. Under, deilig duftpose.
P1013520Det er fremdeles mørkt når jeg kommer hjem i fra jobb, men for hver dag som går ser jeg med glede at det blir lysere og lysere. Snart kommer sola tilbake også, det er alltid en stor glede å se den igjen. Ønsker dere alle en toppers dag!

12 kommentarer:

Kreoline sa...

Nydelige bilder. Det er vanskelig å bli fornøyd når jeg holder på, men jeg har ikke tålmodighet, så det får gå som det går. Fin uke til deg, klem fra meg.

Crinoline sa...

Synes du er flink,Siren.Bildene er flotte. Kan jeg spørre om hvordan du får bilder med ramme? Jeg trener på å ta bedre bilder og bruker manuell innstilling,men det er veldig langt igjen....Var på kurs en kveld,men så var det det med øvelse etterpå.Klem

Hulda sa...

Det er spennende å ta bilder, med ulikt lys og fra forskjellige vinklinger. Jeg synes du har god dreis på det, blir alltid så fint det du viser. :)

Crinoline sa...

Tusen takk.Klem

Romantiska Hem sa...

Tack du rara för din kommentar den värmde mitt hjärta! Nu ska jag njuta lite av dina underbara inlägg, har ju tyvärr missat endel i bloggvärlden nu när det varit slut tampen på skolan. KRAM

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Flotte bilder, Siren!
Det er morro når man føler at man får kontroll på kameraet, jeg har også hatt glede av fotokursene til NIB. Men brukermanualen til kameraet?!...nei den har jeg ikke tålmodighet til gitt...;P

Jeg har vært hjemme med sykt barn idag, og har benyttet anledningen til å ta bilder i dagslys, hvilken LYKKE!! Jeg har til og med sett et ørlite skjær av sola i mellom skaret over Lofoten! Herlig, bare 2 dager igjen nå!! :)

Klem!

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Skal inn å lese litt meir nøye kva NIB har tatt føre seg :) Såg at det var ein del foto-tips, og som oftast ramlar eg ganske fort av. Hehe :) Eg har funnet ei ok innstilling på speilreflekskameraet mitt, og det bruker eg vel meir og mindre til alt :) tihi. Kjempefine bilder :) Synest du er kjempeflink eg :)

Godklem til deg Siren :)

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Ja du har rett i det;) November og desember gikk helt fint, for da er det så mye å gjøre, og førjulskos og tente lys er kjempekos!! Men så kom januar som et sjokk på meg. Leeeenge til vår, og lite som skjer og lite å se frem til innen nær fremtid... Det har vært litt tungt, men som du sier; hver årstid har sin sjarm, og det er jo bare vi her oppe som kan skryte av å ta bilder om natta til sommeren;) Åååååh som jeg gleder meg!

Stooor klem!

Inspiration i vitt sa...

jätte fina bilder hos dig. Du tycks ha hittat bra funktioner på din kamera. jag övar och övar jag med. Kram på dig/INgela.

Randi sa...

Heia Siren!!
Årre....her har det skjedd div ting ser eg:)))
Jammen ta har du full kontroll over ditt kamera ja,flink er du!!!Å alltid så fine og tøffe bilder!!
Stå på!Lykke til vidare!
Fin fredag og god helg til deg Siren!
Klem

Tino sa...

Nydelige bilder! Jeg har kikket rundt på bloggen din, og det er ikke tvil om at du er flink til å fotografere.
Må innrømme at jeg for det meste tar bilder på automatisk innstilling, skulle gjerne fått tatt et kurs og lært litt mer.
Ønsker deg en fortsatt fin helg,
Klem T

Kjeruben sa...

Vel, synes du har tatt vanvittig flotte bilder bilder så du har da skjønt litt ;)
Ønsker deg ein strålande dag!
:o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails